Voetbalroman Jan Tetteroo verschijnt tochDoor onze kunstredactie

ROTTERDAM, 28 MAART. De fantastische Boris Engel, de nieuwe roman van Jan Tetteroo verschijnt volgende maand toch bij uitgeverij Veen.

Vorige week werd bekend dat de uitgeverij besloten had het boek voorlopig niet naar de drukker te sturen uit vrees voor schadeclaims. De fantaschie Boris Engel, Tetterroo's vijfde roman, is een sleutelroman over de voetbalwereld. Het schrijversduo Hans Münstermann en Jacques Hendriks, dat achter het pseudoniem Tetteroo schuilgaat liet zich voor het boek onder andere inspireren door de affaire-Kluivert. Uitgever Veen was bang dat personen zich in personages zouden herkennen en naar de rechter zouden stappen. Uitgever en auteurs zijn het eens geworden over wijzigingen van het manuscript “waardoor de juridische problemen zijn opgelost”, zo laat de uitgever weten. Een woordvoerder van Veen wil niet zeggen om wat voor wijzigingen het gaat. “Dat is iets tussen uitgever en auteurs”, aldus de zegsman.