Verpleger 'hielp' circa 50 patiënten bij hun dood

LOS ANGELES, 28 MAART. Een Amerikaanse verpleger heeft eerder deze maand bekend tussen de veertig en vijftig mensen te hebben gedood, die naar zijn zeggen zo ziek waren dat ze bijna zouden sterven.

Efren Saldivar zou dit sinds 1989 hebben gedaan als verpleger in het ziekenhuis van Glendale bij Los Angeles. De verpleger, die de patiënten met injecties om het leven zou hebben gebracht, zegt uit humanitaire overwegingen te hebben gehandeld. De politie heeft nog geen aanklacht tegen hem geformuleerd en is bezig met een onderzoek. De man heeft enkele dagen vastgezeten, maar is weer op vrije voeten. De verpleger stopte vorig jaar met zijn euthanasie-praktijken toen een collega verdachte voorraden morfine vond in zijn opbergkast. De zaak kwam gisteren in de openbaarheid toen een medisch toezichthoudend college Saldivars vergunning tijdelijk introk. (AP)