Selectie Zondag; Radio

Vroege vogels. Onder andere met de cursus Vroege Vogelzang van Nico de Haan die de boomklever hoort en imiteert. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. In het eerste uur een gesprek over de geschiedenis van de migratie van Duitse werknemers naar Nederland en aandacht voor de deze week aangenomen wijziging van de wet op de lijkbezorging. In het tweede uur de negende aflevering van een elfdelige serie over de geschiedenis van de West-Indische Compagnie. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Discussie over de maakbare mens en de weigering van minister Pronk om niet aan de terugkeerregeling voor uitgeproduceerde asielzoekers uit Somaliland mee te werken. De immigratie- en naturalisatiedienst heeft namelijk een regeling gesloten met de niet erkende staat Somaliland. Radio 5, 13.08-15.00u.

Radio 1-journaal. Rechtstreeks gesprek met de Belgische premier Jean Luc Dehaene over de rol van België bij de invoering van de euro, de positie van Wim Kok en de toekomst van het CDA. Radio 1, 13.30-14.00u.

The bands. Opname van het optreden van het Belgisch jazz-octet Octum onder leiding van baritonsaxofonist Bo van der Werf. Radio 2, 23.02-24.00u.

Volgspot. Gesprek met theatermaker John Leerdam naar aanleiding van de première op vrijdag 3 april van de voorstelling OJ Othello van de groep Cosmic. Radio 1 en 2, 0.02-1.00u.

Ophef en vertier. Gasten zijn onder anderen schrijver Willem Brakman, kunstverzamelaar Frank Velghe over zijn selectie Afrikaanse beelden in de Rotterdamse Kunsthal en een reportage over de golf van Bach-passies die deze week over Nederland gaat. Radio 5, Maandag, 14.02-16.00u.

De tafel van Pam. Bespreking van het boek De overkant - Mijn jaren bij Het Parool van Sytze van der Zee. Hij is als gast aanwezig. Maandag, Radio 1, 16.02-17.00u.