Selectie Zaterdag; Radio

Het middagconcert. Opnamen van een concert door het Jerusalem Symphony Orchestra op 9 maart in het Henry Crown Auditorium in Jeruzalem.

Dit concert vond plaats in het kader van het EBU-concertseizoen 1998 en heeft als thema dansmuziek. Op het programma staan o.a. werken van Leonard Bernstein (Symphonische dansen uit Westside Story), en Chopin (Andante Spinato en Grande Polonaise opus 22). Radio 4, 14.00-16.00u.

Andermans veren. Hoogtepunten uit de hommage aan de bijna 80-jarige Wim Ibo afgelopen zondag in Theater Bellevue in Amsterdam met o.a. Donald Jones, Willem Nijholt, Paul van Vliet, Ramses Shaffy, en Henk van Ulsen. Radio 2, 18.02-19.00u.

Radio passaat. Opnamen van Het Tokkelfestival dat van 3 tot 8 februari in Amsterdam werd gehouden. Radio 4, 18.15 -19.00u.

Avondconcert/Opera live. Rechtstreekse uitzending uit de Metropolitan Opera in New York van de opera Roméo et Juliette van Charles Gounod met koor en orkest van de Metropolitan Opera onder leiding van Bertrand de Billy. Solisten: Angela Georghiu als Juliette en Roberto Alagna als Roméo. Radio 4, 19.02-22.30u.

Volgspot-live. Gasten: De cabaretiers Jochem Myjer en Ernst van der Pasch, een unplugged optreden van de sixties-band Q65, de vocalgroup Sisters en het Bulgaarse vrouwenkoor Ensemble Kapanski. Radio 1 & 2, 22.02-24.00u.

4 FM: China. Programma voor de all-round muziekliefhebber met wereldmuziek, jazz, klassiek, eigentijdse muziek, alternatieve rock, soundscapes, blues en meer. Vanavond aandacht voor China. Vast onderdeel is de World Music Chart Europe, de lijst van de meest gedraaide wereldmuziek van de Europese Publieke omroepen (EBU). Radio 4, 23.20-24.00u.

Easy listening. Aandacht voor de cd van Carole King met een overzicht van haar werk uit de periode 1968-1976 aangevuld met niet eerder uitgebrachte tracks. Ook de Franse chansonschrijver Jean-Jacques Goldman en Elvis Costello met een ode aan Burt Bacharach. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

Hochzeit im Immenhof (Volker von Collande, 1956, West-Duitsland). Tweede van drie Heimatfilms rond een tot hotel omgebouwde boerderij. Duitsl.2, 13.30-15.00u.