Partners Airbus willen in defensie

PARIJS, 28 MAART. De vier partners in het Europese vliegtuigbouwconcern Airbus Industrie zijn bereid ook op defensiegebied hun krachten te bundelen. British Aerospace, het Duitse Dasa, Aérospatiale (Frankrijk) en Casa uit Spanje gaven gisteren te kennen dat zij uiteindelijk willen fuseren. Niet duidelijk is op welke termijn.

De Airbuspartners staan onder grote druk van de regeringen in Londen, Bonn en Parijs om een vuist te maken tegen de samenwerkende Amerikaanse concurrentie. Voor eind maart moesten ze uitsluitsel geven. In een verklaring aan hun regeringen steunen de vier ondernemingen het streven naar een sterk Europees luchtvaart- en defensieconcern, maar ze voegen er aan toe dat “nog veel werk moet worden gedaan”. Een termijn voor een fusie, tot wat is gedoopt “European Aerospace and Defence Company”, ontbreekt daarom.

De Franse regering verhulde in een reactie niet dat haast is geboden. AFP,DPA)