Euro

Prof. Szász zegt (Z 21 maart) hetgeen reeds lang geleden zonneklaar was: 'We bouwen op drijfzand met de euro'.

Wij worden hiertoe gedwongen door de Duitsers, die gebukt gaan onder hun Adenauer-complexen, bang zijn voor hun eigen schaduw en hun verantwoordelijkheid binnen Europa - niet in de laatste plaats door het demagogisch anti-Duits gepraat van anderen - niet nemen. Ze laten zich ten onrechte intimideren en op sleeptouw nemen door de Fransen, die hun eigen nimmer aflatende structurele zwakte door de Duitsers en door ons laten compenseren (betalen). Het was toch van meet af aan evident, dat er rond de euro reeksen van politieke koehandels zullen plaatsvinden, waar degenen, die op hun centen passen, de rekening betalen van hen, die het inhoudelijk gezien niet waard zijn. Italië komt erin en wij - dat wil zeggen Duitsland en Nederland - hebben het nakijken. Eigen schuld, dikke bult.

    • Mr M.I. Tóth