TESTIKELS

De Amerikaan Ronald Elmore zal door de politie van zijn woonplaats Bossier City, Louisiana, worden vervolgd wegens het afleggen van valse getuigenissen. Nadat hij in het plaatselijke ziekenhuis was opgenomen wegens hardhandige verwijdering van zijn testikels, vertelde hij de politie dat hij in zijn slaap was gecastreerd door een vrouw die hij in een bar had opgepikt. Pas toen hij wakker werd, zou hij hebben gemerkt dat hij was ontdaan van zijn testikels. De boosdoenster en zijn ballen waren spoorloos verdwenen.

Vervolgens legde Elmore een andere verklaring over zijn castratie af: hij had samen met zijn vrouw drugs gebruikt en toen hij mede hierdoor niet in staat bleek tot geslachtsgemeenschap, gaf hij zijn vrouw opdracht hem te ontmannen. Zijn vrouw gehoorzaamde en gooide zijn testikels in de vuilnisbak.

Pas toen de politie van Bossier City hem voor de derde keer ondervroeg, kwam hij met het ware verhaal: hij had zichzelf gecastreerd en zijn ballen vervolgens in het vriesvak van de koelkast gelegd. Daar vond de politie ze dan ook.

Een woordvoerder van het ziekenhuis van Bossier City zei dat het ziekenhuis op verzoek van Ronald Elmore verder geen mededelingen doet over de testikelloze patiënt. Eerder liet het ziekenhuis weten dat de toestand van Elmore na een operatie 'stabiel' was.