SLOT

De Duitser Anton Fischer, burgemeester van het Beierse stadje Harburg, wil niet dat de Amerikaanse popzanger Michael Jackson het plaatselijke slot koopt.

Zeker sinds Jackson in München verblijft om zijn vroegere Duitse impresario Marcel Avram gezelschap te houden voor deze op 1 april naar de gevangenis gaat om een straf van drieënhalf jaar wegens belastingontduiking uit te zitten, gaan er geruchten dat de zanger het Beierse slot voor 30 miljoen mark wil kopen. De huidige eigenaar, de Duitse prins Moritz Eugen von Oettingen-Wallerstein, weigert ieder commentaar: “Ik zeg niets op dit moment.”

Maar de sociaal-democratische burgemeester van Harburg vindt dat 'dit uitzonderlijke cultuurgoed ter beschikking van allen' moet blijven. In het slot is een museum gevestigd dat jaarlijks 40.000 bezoekers trekt.