Ook BMW doet bod op Rolls-Royce

LONDEN, 27 MAART. Na Volkswagen heeft ook BMW een bod uitgebracht op de Britse autofabrikant Rolls-Royce. Rolls-Royce is te koop aangeboden door het moederconcern Vickers.

VW maakte afgelopen woensdag bekend bekend met een bod te zijn gekomen. Naar verluidt zou de Duitse fabrikant 1,5 miljard mark (bijna 1,7 miljard gulden) voor Rolls Royce hebben geboden. Daarvan zou echter slechts de helft de eigenlijke koopprijs zijn. De rest bestaat uit toekomstige investeringen. De Britse zakenkrant Financial Times meldde vanochtend dat ook een bod is uitgebracht op Rolls Royce door Kevin Morley, een vroeger directielid van autoproducent Rover, die een groep Rolls-enthousiasten achter zich heeft. Verder heeft de participatiemaatschappij Doughty Hanson zich met een offerte gemeld. BMW lijkt de beste kansen te hebben. Het concern levert de motoren voor het laatste model van Rolls-Royce de Seraph en heeft gedreigd daarmee te stoppen als het Britse bedrijf in handen komt van een concurrent.