Mike Higgs (ed.)

Mike Higgs (ed.): Popeye. Gebonden, Hawk 1989, van ƒ 69,55 voor ƒ 24,90. Scheltema Amsterdam; Donner Rotterdam.

Deze bloemlezing van de mooiste Popeye-verhalen verscheen ter gelegenheid van het zestigjarig jubileum van deze stripfiguur. Eigenlijk was de eenogige, pijprokende zeeman bedoeld als figurant, zo blijkt uit de inleiding, maar binnen korte tijd klom hij uit tot de spinazie-etende hoofdfiguuur. Groot formaat met fraaie, ouderwetse kleuren.

W.G. van der Hulst: Het kind en zijn boek. Paperback, Callenbach 1995, van ƒ 24,90 voor ƒ 7,90. Bij alle ICOB-boekhandels.

Bundeling van elf lezingen van de kinderboekenschrijver W.G. van der Hulst (1879-1963). De oudste lezing, over Van Eedens 'Kleine Johannes', dateert van 1906. Ook de andere lezingen hebben vooral historische waarde en gaan over o.a. 'Het kind en zijn zondag' en 'Een veel verzaakte moederplicht'. Het kind staat eveneens centraal in Carol van Nijnattens (red.) 'Kinderrechten in discussie' (1993) van ƒ 37,50 voor ƒ 9,90, en in Ad van Genneps 'Begaafdheid' (1981) van ƒ 42,- voor ƒ 7,90. Beide bij Steven Sterk in Utrecht.

    • Ewoud Sanders