FRONTAAL NAAKT

Leonardo DiCaprio, bekend van onder meer Titanic, de film die deze week 11 Oscars won, is donderdag een proces begonnen tegen Playgirl. Het Amerikaanse vrouwentijdschrift is van plan naaktfoto's van de vooral bij meisjes populaire 23-jarige acteur te plaatsen.

DiCaprio wil dit via de rechter van Los Angeles verhinderen. In de aanklacht beweert DiCaprio dat plaatsing van de naaktfoto's zal leiden tot 'schaamte, gekrenktheid, emotionele spanning, gekwetste gevoelens, gêne en inbreuk op zijn privacy en gemoedsrust'. Verder stelt DiCaprio dat 'een redelijk mens met normale gevoelens niet zou willen dat zijn geheel blote lichaam, inclusief volledig frontale naaktheid, in een nationaal tijdschrift wordt gepubliceerd'.DiCaprio begon zijn proces tegen Playgirl een paar dagen nadat de hoofdredactrice van het tijdschrift, Ceslie Armstrong, had beweerd dat ze ontslag had genomen omdat ze de naaktfoto's van DiCaprio niet wilde plaatsen. “Dit druist in tegen mijn ethische opvattingen”, zei Armstrong.