Boekenweek

Lezers die willen reageren op de inhoud van de boekenbijlage kunnen hun brief sturen aan: Redactie Boeken NRC Handelsblad Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam

Henk van Gelder heeft gelijk dat het lastig rijmen is op Jorwerd (Boeken 20 maart 1998). Onmogelijk is het echter niet, want na een paar simpele kunstgrepen ontstond het volgende sonnet:

Panorama Jorwerd

In opdracht van een landelijke krant Die handig op het thema in wou haken Mocht ik naar Jorwerd om een vers te maken Op het van God verlaten platteland. Het was geen toer in Jorwerd te geraken, Daat staat de Mak-Express wel voor garant. 'Hoe God verdween uit Jorwerd' bij de hand Om gilletjes van opwinding te slaken. Alles gaat snel in tijden van fast forward, Ja Jorwerd wordt een drukte van belang. Toen ik dat zag werd ik een beetje bang: Dan zien we straks het dorp niet meer in Jorwerd Door platgetreden paden en gedrang, Domweg verdwenen in het dorre Dorwerd.

    • Onno Kasteelen