Van Manen in Edinburgh

ROTTERDAM, 26 MAART. Op het festival van Edinburgh, Schotland, zal werk te zien zijn van de Nederlandse choreograaf Hans van Manen en de theatermaker en directeur van het Holland Festival, Ivo van Hove.

Rondom Van Manen is een retrospectief georganiseerd van dertien balletten, uitgevoerd door Het Nationale Ballet en het Nederlands Danstheater II en III. NDT III voert een nieuw werk uit. Het Nationale Ballet brengt twee programma's met onder andere Metaforen, Het, 5 Tango's, Trois Gnossiennnes en Sarcasmen. NDT II voert Couple, The Old Man and Me, Solo en Grosse Fuge uit. Het dansprogramma van het festival wordt vrijwel geheel gevuld met het Van Manen-retrospectief. Van Van Hove worden Caligula en More Stately Mansions uitgevoerd, respectievelijk door Het Zuidelijk Toneel en door de New-Yorkse Theatre Work Shop, waar Van Hove vorig jaar gastregisseur was. Het festival duurt van 16 augustus tot 6 september.