Stroomstoring hult deel van het Gooi uren in duisternis

HILVERSUM, 26 MAART. Een stroomstoring heeft gisteravond een deel van het Gooi in duisternis gehuld. Zo'n 20.000 à 25.000 huishoudens zaten enkele uren zonder elektriciteit. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Door nog onbekende oorzaak deed zich iets na acht uur in 's Graveland een explosie voor in een verdeelstation van de energiemaatschappij, wat gepaard ging met enkele steekvlammen.

Een 10.000 volt-installatie van het verdeelstation werd flink beschadigd.

Als gevolg van de storing kwamen Ankeveen, Kortenhoef, Nederhorst den Berg, 's Graveland en delen van Huizen, Bussum en Hilversum zonder stroom te zitten. Iets na half elf kon de stroomtoevoer via doorschakeling vanuit andere verdeelstations worden hersteld.

In de Hilversumse Meent was de toevoer eerst om 23.15 uur hersteld.

In Nederhorst den Berg, 's Graveland en Hilversum kwamen de burgemeesters met hun rampenstaf bijeen, maar de noodhulpdiensten hoefden niet in actie te komen. Zorginstellingen, zoals bejaardenhuizen, hadden de beschikking over een noodaggregaat.