Rios houdt zicht op tennistroon

KEY BISCAYNE, 26 MAART. De Chileense tennisser Marcelo Rios vormt nog steeds een bedreiging voor de positie van Pete Sampras als nummer één van de wereld. Rios won gisteren bij het toernooi in Key Biscayne in de kwartfinales van de Zweed Enqvist, die zich bij de stand 6-3 en 2-0 met een blessure terugtrok.

Rios moet het toernooi van Key Biscayne winnen om Sampras na 102 weken te onttronen als lijstaanvoerder. In de halve eindstrijd speelt de Chileen tegen de Engelsman Tim Henman, die de Braziliaan Gustavo Kuerten versloeg: 6-2 en 6-4. In het vrouwentoernooi won de Spaanse Aranxta Sanchez van de Tsjechische Jana Novotna: 6-1 en 6-1. Sanchez speelt in de halve finale tegen de 16-jarige Russin Anna Koernikova, die de Amerikaanse Lindsay Davenport de baas bleef: 6-4, 2-6 en 6-2. (Reuters)