PLAATSELIJKE ETHER

'Radio Pijnacker' is de lokale omroep van het Zuid-Hollandse Delfgauw en Pijnacker. Anita (staand), ooit begonnen als etherpiraat, verschaft het station onderdak in haar woning, een flatje in Pijnacker.

Een klein kamertje doet dienst als studio-ruimte. De woonkamer en de slaapkamer staan vol met platen, bandjes en cd's. Bovenop het dak staan de zendantennes. “Toen de omroep hier kwam te zitten, zou dat tijdelijk zou zijn. Nu zitten ze er al zes jaar.” Anita vindt het best gezellig: “Er komt altijd wel iemand op de koffie.” Maar het geeft ook wel eens problemen. Zo moet ze altijd thuis zijn als er programma's gemaakt worden. En dat is elke dag van 12.00 tot 22.00 uur. “Voor mijn katten is het ook geen pretje. Als die naar buiten willen om op het balkon te zitten, moeten ze eerst door de studio.” Programmamaakster Wil presenteert iedere maandag- en woensdagmiddag een verzoekplatenprogramma. “De mensen kunnen dan bellen om de groeten te doen en een plaatje aan te vragen.” Volgens Wil horen de luisteraars het liefst Nederlandstalige muziek. “Net als vroeger, in de piratentijd.”