Jaap 't Schaap

Informatie over activiteiten voor kinderen kunt u sturen naar NRC Handelsblad, Kinderagenda, Postbus 8987, 3009 TH Rotterdam.

Jaap 't Schaap is het huisdier van de nieuwsbrief van het Nederlands Textielmuseum. Hij heeft veel familie en vrienden. Zijn jongste broertje Brammie Lammie is snel moe en zeurt af en toe een beetje, terwijl zijn oudste broer Vlam de Ram altijd heel stoer doet. Zijn vriendjes zijn Gabber Geit, die graag op een scooter rijdt, Mekkie en Bêta. Voor Jaap 't Schaap en zijn vrienden kun je een leuk verhaal verzinnen en die opsturen naar Jaap 't Schaap, Nederlands Textielmuseum, Goirkestraat 96, 5046 GN Tilburg. De leukste inzendingen worden in de Nieuwsbrief geplaatst.

In het kinderatelier van het Textielmuseum in Tilburg kunnen kinderen zelf kunstwerken maken. Een aantal van deze werkstukken zijn nu te zien op de Entresol van het museum, waar ook foto's hangen van de kinderen die het kunstwerk hebben gemaakt. T/m 10 mei kun je op za en zo nog meedoen aan het kinderatelier. Misschien komt jouw werk dan ook op de Entresol te staan.

*Nederlands Textielmuseum, Goirkestraat 96, Tilburg. De ateliers zijn van 12u30-14u15 en van 14u45 tot 16u30. Entree ƒ 2,50 + ƒ 2,50 materiaalkosten. Tel 013-5367475.

Twee Franse amateurbiologen, Claude Nuridsany en Marie Pérennou, construeerden een weidelandschap in de schuur van hun huis in de Aveyron en filmden met een 35-millimetercamera parende slakken, vechtende mieren, ritsende rupsen, en een Sisyphus-kever in de weer met een bal mest. De verbluffende beelden maken duidelijk dat je voor een superieure spektakelfilm geen dinosaurussen nodig hebt. Amsterdam: Desmet.