ITALIË MAGAZINE

*Italië Magazine, ƒ 9,95 Informatie voor deze rubriek kunt u sturen naar Agenda NRC Handelsblad, Postbus 8987, 3009 TH Rotterdam, of e-mailen naar: weekagenda@nrc.nl

Siciliaanse bruiloften staan in het teken van de strijd tegen het Boze Oog. Een artikel over huwelijkstradities verhaalt van rituelen als het eten van erwten en het in reepjes knippen van de stropdas van de bruidegom. Die reepjes worden vervolgens tegen veel geld verkocht. Helaas blijken de meeste rituelen alweer tot het verleden te behoren. Dat A.F.Th. van der Heijden pas echt begon met schrijven in Italië is voor het blad reden om hem in een interview de lof te laten zingen op het land, het eten en vooral de grappa.

De 48 pagina's tellende special over reizen leest als een reisgids, met veel praktische informatie over vliegtuigen en treinen naar Italië en een wandeling door Napels.