HAL boekt enorme winstgroei: 102,3 mln

ROTTERDAM, 26 MAART. De beleggingsmaatschapopij HAL Holding heeft een stijging van de nettowinst geboekt van 102,3 miljoen dollar in 1996 tot 250,5 miljoen dollar vorig jaar (516 miljoen gulden), grotendeels als gevolg van koerswinsten op aandelen en obligaties. Ook hogere resultaten van minderheidsbelangen in diverse ondernemingen droegen aan het resultaat bij.

De winst per aandeel steeg van 1,61 dollar tot 3,93 dollar (8,09 gulden). Op basis van van marktwaarde vóór winstverdeling nam de vermogenswaarde per aandeel met 21,4 procent toe tot 22,05 dollar. De directie stelt de aandeelhouders voor het dividend met 20 dollarcent te verhogen tot 1 dollar per aandeel.

De netto vermogenswaarde van alle bezittingen van HAL, gebaseerd op de beurskoersen van de minderheidsbelangen en de liquiditeitenportefeuille vóór winstverdeling nam toe met 248 miljoen dollar tot 1,4 miljard dollar.

In de eerste drie maanden van dit jaar groeide die waarde nog eens met 186 miljoen dollar.