ELLE

*Elle, ƒ 9,95 Informatie voor deze rubriek kunt u sturen naar Agenda NRC Handelsblad, Postbus 8987, 3009 TH Rotterdam, of e-mailen naar: weekagenda@nrc.nl

Lara Croft bestaat niet. Toch is deze 'supervrouw op Internet' een van de honderd vrouwen met 'Elle-persoonlijkheid' die het blad ter gelegenheid van de honderdste Elle heeft uitverkoren voor de top-100 van favoriete vrouwen. Het jubileum wordt van 25 mrt t/m 13 apr gevierd met een foto-expositie in de Bijenkorf en het blad neemt alvast een voorproefje met de mooiste portretten van vijf fotografen. De verjaardag is tevens aanleiding voor een uitgebreide terugblik: op de mode sinds het verschijnen van de eerste Nederlandse Elle in 1989, op de ontwikkeling van parfums en op culturele evenementen die in de rubriek 'Up-Date' zijn verschenen. Het verhaal over de relatie tussen schoonheid en geluk moet adverteerders van schoonheidsproducten goed doen: er zou een direct verband bestaan tussen uiterlijke verzorging en maatschappelijk succes.