Boogerd winnaar koninginnenrit Catalaanse Week

ROTTERDAM, 26 MAART. Wielrenner Michael Boogerd heeft gisteren de koninginnenrit in de Catalaanse Week gewonnen. De Nederlandse kampioen plaatste vlak onder de top van de Rasos de Peguera een beslissende demarrage en eindigde met tien seconden voorsprong op de Fransman Laurent Jalabert. Door de ritzege heeft Boogerd nu ook de leiding in het algemeen klassement. Morgen is de afsluitende tijdrit.

Voor Boogerd is de overwinning in de zware bergetappe een morele opsteker. De 25-jarige kopman van Rabobank is de beste Nederlandse klassementsrijder van dit moment, maar hij had zijn klimtalent in de grotere koersen nooit op deze wijze laten gelden. Vorig jaar eindigde Boogerd als vierde in de Dauphiné Libéré. Zijn optreden in de Tour de France was teleurstellend.

Tom Steels heeft gisteren voor eigen publiek de semi-klassieker Dwars door België gewonnen. De Vlaamse sprinter van de Mapei-formatie was in de straten van Waregem te snel voor Johan Capiot van TVM.