Biofarmind moet biotech promoten

De stichting Biofarmind moet het negatieve beeld dat bestaat over de biotechnologie gaan oppoetsen. De zeven aangesloten bedrijven zullen hun pijlen vooral richten op ministeries, het parlement en media.

Het Leidse biotechnologiebedrijf Pharming heeft samen met zes buitenlandse branchegenoten de stichting opgericht. Biofarmind is de afkorting voor biotechnologische farmaceutische industrie. De naam verwijst volgens de stichting ook naar het toekomstige wetenschappelijke karakter van deze jonge industrietak.

Pharming is het enige bedrijf van Nederlandse origine in de stichting. De andere bedrijven, die zich ook toeleggen op de productie van geneesmiddelen met biotechniek (waaronder Amgen en Genzyme), zijn wel vertegenwoordigd in Nederland.

Pharming is vooral bekend van de genetisch gemodificeerde stier Herman. Het bedrijf kwam vorige maand nog in het nieuws door zijn experimenten met kloonkoeien. Minister Van Aartsen (Landbouw) heeft overigens geen toestemming verleend voor verdere kloonactiviteiten met koeien.