Werkweek Italië

ROME, 25 MAART. De regering van Italië heeft gisteren het omstreden wetsontwerp goedgekeurd voor verkorting van de werkweek van 40 tot 35 uur in 2001. Dat heeft minister van Industrie Pierluigi Bersani meegedeeld na afloop van kabinetsberaad. Hij gaf geen bijzonderheden. De centrumlinkse regering van premier Prodi beloofde vorig jaar oktober een 35-urige werkweek in te voeren om de parlementaire steun van de communisten te behouden. De werkgevers in Italië zijn fel tegen. Ze hebben gedreigd loonakkoorden op te zeggen als de plannen wet worden. (Reuter, KRF)

Voor Sparta begint de tijd langzaam maar zeker te dringen. De Rotterdammers zakken steeds verder weg naar de degradatiezone. Het elftal van trainer Van der Zee kan zich, na de nederlagen tegen Ajax en Feyenoord, tegen RKC eigenlijk geen nieuwe verliespartij permitteren.