PLAATSELIJKE ETHER

Haaglanden Radio NRG 106.3 is officieel de lokale omroep voor Delft, maar richt zich op “de hele regio Haaglanden”, aldus Dennis Kokkelink (met jasje), directeur van het station dat zichzelf kortweg aanduidt met NRG 106.3 (spreek uit en-er-gy).

“Aan onze naam hoor je al dat we op Amerikaanse leest geschoeid zijn.” Dat blijkt volgens Kokkelink ook uit de strakke programmering en het duidelijk herkenbare muziekformat van NRG 106.3. Overdag richt het station zich op oudere jongeren met veel muziek uit de jaren 80 en 90, 's avonds zijn tieners en studenten de belangrijkste doelgroep. “Wij zijn weliswaar een publieke omroep, maar onze opzet is commercieel. Dat kan ook niet anders, want wij krijgen geen subsidie.” De concurrentie in de regio is groot. Naast NRG zijn ook Veronica FM, Radio 538, Stadsradio Rotterdam en Stadsradio Den Haag er in de ether te ontvangen, stations die zich eveneens op een jong publiek richten. “Wij onderscheiden ons van de rest, doordat wij niet zulke schreeuwerige programma's maken”, zegt presentator Richard Soniè. “Verder brengen we veel regionaal nieuws.” De redactie werkt daarvoor nauw samen met de regionale omroep van Zuid-Holland, Radio West. Dat NRG 106.3 verder kijkt dan Delft alleen, heeft volgens Soniè tevens te maken met de oorsprong van het station. “Wij zijn voortgekomen uit de voormalige piratenzender Radio Stad Den Haag.”