Philips vergroot Japans belang

Philips vergroot zijn belang in het Japanse Hosiden and Philips Display Corporation van 50 naar 80 procent. Dat bedrijf maakt platte beeldschermen en telt 800 werknemers. Volgens Philips behoort het tot de vijf grootste fabrikanten in de wereld op zijn gebied.

Hosiden en Philips startten hun samenwerking in april 1997 om te profiteren van de snel groeiende markt voor platte beeldschermen. Volgens Japanse bronnen staken de partners toen elk 460 miljoen gulden in het samenwerkingsverband. De vergroting van het Philipsbelang moet het samenwerkingsverband betere kansen voor uitbreiding geven.

Hosiden is op de beurs in Tokio genoteerd. Het concern had vorig jaar een omzet van 1,2 miljard dollar. Het levert aan de elektronische industrie sleutelcomponenten zoals connectors, toetsenborden en platte beeldschermen.