Personeel CIC wil zekerheid

PARIJS, 25 MAART. Het personeel van de Franse staatsbank CIC wil een nieuwe ontmoeting met de drie potentiële overname-kandidaten, om de werkgelegenheid veilig te stellen. Een van de drie overgebleven kandidaten is ABN Amro.

Het ruim 20.000 man tellend personeel is bang voor massale ontslagen, vooral na geruchten over de prijs die voor de overname betaald zou moeten worden. “Er wordt gepraat over 17 of 18 miljard francs (6 miljard gulden). Dat is meer dan het dubbele waarvan in 1996 sprake was bij de mislukte privatiseringspoging”, aluds CGT-vakbondsleider Guy Bonnet gisteren.

De CGT is, net als de andere bonden, niet van overtuigd dat de CIC dat waard is: “Wij willen niet dat een investeerder ons als eersten ontslaat in een poging tot verbetering van het rendement.”

Officieel is de koopprijs van de CIC - elf regionale banken - niet bekend. Wel is bekend dat de grote Franse bank BNP de gevraagde som niet op tafel wilde leggen, evenmin als de Crédit Commercial de France (CCF). Behalve ABN Amro blijven in de race de Franse banken Société Générale en de Crédit Mutuel. (ANP)