Ook vergoeding IVF-behandeling in kliniek Leiden

DEN HAAG, 25 MAART. Vrouwen die via een reageerbuisbevruchting zwanger willen worden, krijgen de behandeling voortaan ook door het ziekenfonds vergoed als deze is uitgevoerd in het Medisch Centrum voor Geboorteregeling in Leiden.

De Ziekenfondsraad zal dit morgen vrijwel zeker besluiten. De raad had eerder minister Borst (Volksgezondheid) toestemming gevraagd de behandeling in deze kliniek te mogen vergoeden. Het Leidse centrum is de enige kliniek buiten een ziekenhuis waar in vitro fertilisatie mag worden toegepast. Voor de vergoeding gelden dezelfde regels als voor de behandeling in de overige twaalf centra: het Ziekenfonds vergoedt maximaal drie pogingen. De kliniek heeft van Borst een tijdelijke vergunning gekregen voor in vitro feritilisatie.