Microsoft verliest slag van Sun

SAN JOSÉ, 25 MAART. Microsoft heeft gisteren een forse tegenslag moeten verwerken in de juridische strijd met rivaal Sun Microsystems.

Een federale rechter in San Jose (Californië) oordeelde dat Microsoft niet langer het logo voor Sun's programmeertaal Java (een koffiekopje waaruit damp opstijgt) mag gebruiken op zijn softwarepakketten of websites. De rechter heeft het gebruik van het logo verboden, omdat de Microsofts versie van de programmeertaal Java verschilt van die van Sun. Sun heeft Microsoft het afgelopen najaar voor de rechter gedaagd omdat het bedrijf de licentieovereenkomst voor het gebruik van Java zou schenden. Microsoft heeft Java aangepast zodat het goed draait op computers methaar eigen besturingsprogramma Windows. Volgens Sun werd daarmee het streven tegengewerkt naar ontwikkeling van een programmeertaal die op elke computer goed zou kunnen draaien. (AP)

RKC-trainer Peter Boeve komt eindelijk een beetje uit de blessure-zorgen. Romeo van Aerde heeft maandag een halve wedstrijd met het tweede gespeeld, Augustus Dumbar en Jose Maria Cela trainen weer voluit met de groep en Carlos van Wanrooy is hersteld van een griep. Omdat er vandaag twee schorsingen tegenover staan, zal Boeve al enkele van deze spelers opstellen. Patrick van Diemen hervat waarschijnlijk volgende week de training.