Inbreuk op bestand in Tadzjikistan

DOESJANBE, 25 MAART. Meer dan twintig Tadzjiekse politiemannen, een burger en twee islamitische strijders zijn gisteren gedood bij de ernstigste inbreuk op het bestand in Tadzjikistan sinds vorig jaar een eind werd gemaakt aan de burgeroorlog in Tadzjikistan.

Volgens de Tadzjiekse regering vielen islamitische militanten een politiepost in Kofarnichon - twintig kilometer ten oosten van de hoofdstad Doesjanbe - aan. Daarop ontspon zich een negen uur durend vuurgevecht. Volgens de regering is de oppositie niet in staat haar aanhangers onder contrrole te houden.

In Tadzjikistan kwam midden vorig jaar formeel een eind aan een burgeroorlog die jaren had geduurd. Sindsdien zijn leidende opposanten van het bewind in de leiding opgenomen. Het bestand wordt regelmatig door incidenten verstoord. Het bloedbad in Kofarnichon is echter veruit het bloedigste van die incidenten. (Reuters)