Hogere winst voor Société Générale

BRUSSEL, 25 MAART. De Société Générale de Belgique (Suez-Lyonnaise), de belangrijkste holding van België heeft gisteren buitengewoon goede jaarcijfers gepresenteerd over 1997.

De netto winst is met 41 procent gestegen tot 19,32 miljard frank en de onderneming is nu op zoek naar een partner binnen het bankwezen. Volgens topman Etienne Davignon zijn er onderhandelingen gaande met het Nederlands-Belgische Fortis. Davignon bevestigde bij de presentatie van de cijfers gisteren de geruchten die in België al langer de ronde doen, vooral na na het samengaan van de Kredietbank, de grote concurrent van de Generale Bank met de CERA, de bank van de Belgische landbouwcoöperaties. “Beide partijen zijn overtuigd van het belang om de mogelijkheden tot samengaan diepgaand te onderzoeken,” aldus Davignon, die verwees naar de komst van de euro. (AFP)