Geblesseerde Thate optimistisch over WK

ROTTERDAM, 25 MAART. Carole Thate heeft goede hoop om deel te kunnen nemen aan het WK hockey dat over acht weken in Utrecht begint. Een kijkoperatie in het ziekenhuis van Amstelveen wees gisteren uit dat de 26-jarige aanvoerster van Amsterdam de achterste kruisband van haar rechterknie volledig heeft afgescheurd. Artsen gaan ervan uit dat de omringende spieren de band kunnen versterken.

Thate vreesde het WK te moeten missen nadat ze zich zondag verstapte in de thuiswedstrijd tegen Kampong (1-3), het tweede duel in de halve finales van de play-offs. “Ik wilde me omdraaien en vrijwel meteen schoot de pijn in m'n knie. Ik schrok me rot”, aldus de 98-voudig international die over een week de training hoopt te kunnen hervatten.

Vanavond staat het derde en beslissende duel tussen Amsterdam en Kampong op het programma. De winnaar speelt zondag in de eerste finale uit de best-of-three-serie tegen Den Bosch, dat titelverdediger HGC zondag uitschakelde in de halve eindstrijd. Hoewel de artsen haar gisteren twee dagen rust voorschreven, staat Thate vanavond langs de zijlijn in het Wagener-stadion. Vol goede moed. “Mijn ploeggenoten beseffen dat ze nu een stapje extra zullen moeten doen.”