Deutsche Post koopt deel DHL

Niet bekend

Volgens berichten in de internationale pers neemt Deutsche Post een belang van 22,5 procent. Andere grote aandeelhouders van DHL International zijn de luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Japan Airlines met elk 25 procent, en de Japanse handelsonderneming Nissho Iwai met 7,5 procent.

DHL International is werkzaam in Europa, Afrika, Azië en Australië. De zusterorganisatie DHL Corporation bestrijkt Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Beide opereren onder de handelsnaam DHL Worldwide Express.

DHL is de oudste en grootste internationale luchtkoeriersdienst ter wereld. Het concern heeft 53.000 werknemers en boekte in 1996 een omzet van 4 miljard dollar (8,2 miljard gulden). In Nederland werken 1.650 mensen en kwam de omzet in 1996 uit op 192 miljoen gulden.

Deutsche Post is met een jaaromzet van ruim 27 miljard mark (30,5 miljard gulden) het grootste postbedrijf in Europa. De activiteiten in het buitenland waren tot nu toe beperkt tot belangen in pakketdiensten in België, Zwitserland en Polen. (ANP)