AIR Holdings nog net positief

AIR Holdings heeft het jaar 1997 maar net positief kunnen afsluiten. Op een omzet van 91 miljoen gulden resteerde een netto resultaat van 264.000 gulden. De winst voor buitengewone lasten bedroeg 4 miljoen gulden.

Vorig jaar kwam er een buitengewone last van 3,8 miljoen gulden ten laste van het resultaat als gevolg van de herwaardering van de deelneming Tele-Hire. AIR Holdings, hoofdzakelijk actief als exploitant van benzinestations, maakte daar al eerder melding van.

AIR Holdings zag zijn omzet dalen van 180 miljoen gulden in 1996 naar 91 miljoen gulden vorig jaar. De oorzaak daarvan is het afstoten van de activiteiten als autodealer. Deze sector maakte tot voor kort meer dan de helft van de omzet uit. Naast de benzinestations heeft AIR Holdings nu alleen nog een kleine vastgoedportefeuille.