Studentenrellen in Nairobi

NAIROBI, 24 MAART. De Universiteit van Nairobi is gisteren gesloten na een dag van hevige studentenrellen. Bij de rellen in de Keniaanse hoofdstad werden auto's en andere bezittingen in brand gestoken en raakten zowel studenten als politieagenten gewond. De studenten koelden hun woede op enkele journalisten, die verwondingen opliepen.

De ongeregeldheden duurden de hele dag. Ongeveer 1.500 studenten waren in de ochtend een betoging begonnen tegen een plan van de universiteit om de toelatingscriteria te versoepelen voor de medische faculteit. Als het plan wordt aangenomen, kunnen gegadigden met mindere kwalificaties worden toegelaten door extra te betalen. Volgens de studenten legaliseert het plan omkoping. De universiteit wordt in toenemende mate het centrum van oppositionele activiteiten in Kenia. De algehele politieke en economische situatie in het land is de laatste maanden snel verslechterd.