Plaatselijke ether

Foto: Fred van de Bol presenteert elke dag tussen 16.00 en 19.00 uur 'het bolwerk' op Keizerstad 97.7 in het Gelderse Elst. Vrijdags bevat zijn programma de 'glitter & glamour quiz', volgens Van de Bol “het enige televisieprogramma op de radio'.

Drie kandidaten, allemaal uitgerust met een eigen zwaailicht, beantwoorden vragen van een in glitterpak gehulde Van de Bol over sterren en showbizz. “Luisteraars die mee willen meedoen, moeten een kaartje sturen.” Wekelijks ontvangt Keizerstad zo'n 150 aanmeldingen. Daaruit worden drie deelnemers geselecteerd, die naar de studio in Elst mogen komen. De winnaar krijgt van een fotostudio in Arnhem - één van de sponsors van Keizerstad - een persoonlijke fotosessie cadeau. “De respons op zulke spelletjes is enorm”, aldus Van de Bol. Net als veel andere lokale omroepen, is Keizerstad begonnen als etherpiraat. De naam van het station verwijst naar de bakermat: Nijmegen. De enthousiaste club radiopioniers, die Keizerstad in de jaren tachtig was, trok destijds al tienduizenden luisteraars. “Inmiddels is het hobbyclubje van toen uitgegroeid tot een professioneel radiobedrijf”, aldus Van de Bol. (Foto Hans van Oort)