Kodak investeert 2 miljard in China

ROCHESTER, 24 MAART. Het fotobedrijf Eastman Kodak gaat een miljard dollar (ruim twee miljard gulden) investeren in China. Dit heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt.

Het gaat om een van de grootste investeringen van een Amerikaanse firma in China. Met de investeringen wil Kodak, dat in een grote herstructurering is verwikkeld, zijn sterk teruggelopen winst opkrikken. Kodak krijgt door de investering toegang tot een enorme markt. Volgens de overeenkomst vormt Kodak twee nieuwe bedrijven met Chinese partners voor het produceren en distribueren van kleurenfilms, medische films en röntgenfilms voor industrieel gebruik en andere producten. Kodak heeft de laatste jaren vooral terrein verloren aan de Japanse concurrent Fuji op het gebied van films in de Verenigde Staten, terwijl de digitale sector nog verlies lijdt. (Reuters)