Agenten op 'dodenlijst'

UTRECHT, 24 MAART. In de Utrechtse wijk Kanaleneiland-Noord hebben nog onbekende daders een 'dodenlijst' met de namen van vier wijkagenten op muren gezet. De politie is een onderzoek begonnen.

Naast de voor- en achternamen van de agenten, vergezeld van de mededeling dat zij op een dodenlijst staan, kladden de daders op een rolluik in winkelcentrum de Rijnbaan de tekst: “God schepte (sic) mensen en dieren maar geen rechters en officieren”. De teksten zijn inmiddels verwijderd.

Volgens woordvoerder A. van Londen van de politie Utrecht worden de daders gezocht in een groep van ongeveer 40 jongeren die in de wijk overlast veroorzaakt. Ongeveer 15 van deze jongeren zijn “redelijk crimineel” en zijn daarvoor al eens veroordeeld. Nog steeds komen ze met regelmaat met wijkagenten in aanraking. “We willen bij de politie graag kennen en gekend worden; nu blijkt wel dat zij hun wijkagenten uitstekend kennen”, aldus de politiewoordvoerder. In Kanaleneiland-Noord werd het aantal wijkagenten een maand geleden verdubbeld van twee tot vier. Van Londen: “Deze jongeren krijgen nu kennelijk meer aandacht dan ze lief is.”