Wereldrecord Bart Veldkamp op 3.000 meter

CALGARY, 23 MAART. Bart Veldkamp en Carl Verheijen hebben tijdens de Olympic Oval Finals in Calgary de wereldrecords op respectievelijk de incourante 3.000 meter en het puntentotaal kleine vierkamp verbeterd.

Veldkamp legde tijdens de traditionele recordwedstrijden op het wonderijs in Canada de drie kilometer af in 3.48,91. Daarmee bleef hij bijna drie seconden onder het oude record, dat sinds eind februari op naam stond van Jelmer Beulenkamp.

Jan Bos is er niet in geslaagd het wereldbekerklassement op de 1000 meter te winnen. De Nederlandse schaatser eindigde tijdens de finale in Milwaukee als vijfde. Bij het opmaken van de seizoenranglijst was hij tweede. De dagwinst én de totaalzege gingen naar de Canadees Jeremy Wotherspoon die met 1.10,76 het baanrecord verbeterde.