WEEKEND

Zaterdag de platbodem uit de stalling gehaald. Heerlijke geur. Teer, touw en loods. We hebben altijd een mannetje dat hem bijhoudt. Zowel qua lak als licht timmerwerk. De Wadden roepen. Lentekriebels. Joop-Ter-Heulgevoel. Met een paar vriendinnen soppen we hem schoon en het lijkt dan net of we in een bierreclame verzeild zijn geraakt. Unox zou ook kunnen.

Wat sport betreft hang ik er in maart altijd een beetje tussenin. Hockey is op een haar na gevild, de bridgekaarten worden nog maar een paar keer geschud, wat tennis betreft mogen we weer lekker op het rulle gravel, de paarden gaan weer in de buitenbak en ik ben mijn Herman weer hele weekenden kwijt aan de golfclubs. Hij golft met een aantal cricketmaatjes van vroeger en zelden heb ik hem fanatieker gezien dan op de green. Onherkenbaar zelfs. Ontspanning noemen ze dat.

Vrijdag ook nog even in Utrecht naar de beurs Geldzaken '98 geweest en alles geleerd over de gouden handdruk, de vermogensversneller, de vliegwielbelegging en het 'clicken met je overwaarde'. Kwam een beleggingsvriendje uit Dieren tegen en hij vroeg zich af wat ik op zo'n mannenbeurs moest. Ik wist toch niets van geld verdienen. Ik moest toch altijd zo nodig sporten in het weekend. Heb alleen maar gekeken en hem toen gevraagd of hij wel eens een platbodem, een paard, een tennislidmaatschap en golflessen bij elkaar had opgeteld? Precies! Toen was hij stil. Heel stil.

We hebben niet allemaal rijke ouders.

    • Els Verwoerd-Borgers