Vier goals Vieri niet genoeg

ROTTERDAM, 23 MAART. Barcelona lijkt niet te stuiten in de jacht op de Spaanse landstitel. In Nou Camp haalde de koploper fors uit tegen Athletic Bilbao: 4-0. Voor de ploeg van Van Gaal scoorden de Brazilianen Giovanni, Oscar en Anderson (2). Na de ruime zege staat Barcelona na 29 duels zeven punten voor op conurrent Real Madrid, dat moeizaam met 2-1 won van Compostela. Real speelde bovendien één wedstrijd meer.

Christian Vieri maakte vier doelpunten voor Atletico Madrid, maar het was niet genoeg voor de zege. Die ging in een krankzinnige wedstrijd naar thuisclub Salamanca. Vieri kwam dit seizoen van Juventus naar Madrid. De Italiaan is met 21 doelpunten topscorer in de Primera Division.

Bayern München heeft de topper bij VfB Stuttgart met opvallend gemak gewonnen. Door de 3-0 zege kan de ploeg blijven hopen op prolongatie van de Duitse voetbaltitel. Het gat met koploper FC Kaiserslautern is groot, zes punten en één wedstrijd achterstand. Na 21 minuten liet Fink de grote Bayern-aanhang weer eens juichen. Hij kopte raak na een voorzet van Jancker. Kort voor de rust maakte Scholl de 2-0, na voorbereidend werk van Matthäus en Elber. De Braziliaan speelde verder een fletse wedstrijd. Hij werd een kwartier voor tijd gewisseld voor Zickler, die binnen een minuut na zijn entree voor de 3-0 zorgde.