Metaalsector zoekt 6200 werknemers

De werkgevers in de metaal- en elektrotechnische industrie hebben 6200 vacatures openstaan. Men name in de Randstad, Noord-Brabant en Limburg wordt naarstig naar personeel gezocht.

Dat heeft voorzitter A. Kraaijeveld van de werkgeversvereniging FME-CWM vanochtend gemeld tijdens de Techni-Show in de Utrechtse Jaarbeurs.

In Noord- en Zuid-Holland en Utrecht zijn 2825 vacatures in de branche en in de zuidelijke provincies plus Zeeland 2600. In de gebieden met de meeste werkloosheid, zoals Noord-Nederland, hebben de metaalwerkgevers slechts 300 banen te vergeven.Van de vacatures staat 28 procent al drie maanden open.

Volgens de vereniging is er een tekort aan technisch opgeleide mensen. Voor de meeste banen is minimaal een afgeronde lagere technische opleiding vereist en vaker nog een diploma van MBO of HBO. Slechts 4 procent van de vacatures staat open voor mensen met als enige afgeronde opleiding de lagere school.