Massale interesse voor banenmarkt Schiphol

Meer dan achtduizend belangstellenden hebben zaterdag een banenmarkt op de luchthaven Schiphol bezocht. De banenmarkt werd voor de tweede keer georganiseerd en bood bezoekers informatie over duizenden vacatures van meer dan vijftig bedrijven.

Volgens minister Melkert van Sociale Zaken, die de markt opende, is dit initiatief van de luchthaven Schiphol een voorbeeld voor de Nederlandse economie.

Op de banenmarkt presenteerden zich tal van bedrijven die zijn gevestigd in de omgeving van de nationale luchthaven. Door de toenemende bedrijvigheid op Schiphol neemt daar ook het aantal banen toe. Behalve betaalde betrekkingen op het niveau van LBO en MBO, waren er ook banen te vinden waarvoor een HBO-opleiding is vereist.

Volgens een woordvoerder van de luchthaven bood Schiphol in 1997 aan 46.519 mensen werk. In dat jaar steeg de werkgelegenheid rond het vliegveld met 7,2 procent, bijna 2,5 keer zoveel als het gemiddelde in andere sectoren van het Nederlandse bedrijfsleven. Op Schiphol waren op de peildatum nog tweeduizend banen te vergeven.