Hartoperatie Haitink

AMSTERDAM, 23 MAART. De dirigent Bernard Haitink heeft vorige week woensdag een hartoperatie ondergaan wegens een hartritmestoornis en een dichtslibbende kransslagader. Naar verwachting zal Haitink, die nu een voorspoedig herstel doormaakt, daarvan over twee maanden weer volledig genezen zijn. Aan het eind van de zomer wil hij weer aan het werk.

Haitink, muzikaal directeur van het in ernstige problemen verkerende Londense Royal Operahouse Covent Garden, mist door de operatie drie voorstellingen in Londen en een tournee van zijn gezelschap naar Spanje en Portugal. In het volgende seizoen, waarin Haitink 70 wordt, zal hij een serie concerten leiden in het Amsterdamse Concertgebouw bij het Koninklijk Concertgebouworkest , het Radio Filharmonisch Orkest en een aantal buitenlandse orkesten. Met zijn Royal Opera geeft hij een concertante uitvoering geeft van Wagners Die Walküre.