Fortuinlijke zege voor FC Twente

ROTTERDAM, 23 MAART. Een typische 0-0 wedstrijd kent geen winnaar. FC Groningen - FC Twente was gisteren een uitzondering op die regel: 0-1. De goal van Van Halst, negen minuten voor tijd, kwam dan ook min of meer uit de lucht vallen. De balafpakker van FC Twente verraste doelman Darwinkel met een ogenschijnlijk ongevaarlijke boogbal. “Een zondagsschot”, noemde Van Halst zijn inzet.

Na de treffer van Van Halst kwam bij FC Groningen de gepasseerde Bombarda de laatste vijf minuten nog in het veld voor libero Koeman. De thuisclub zette met de extra aanvaller aan voor een stevig slotoffensief en kwam zowaar nog twee maal dichtbij de gelijkmaker. Twente-doelman Boschker pareerde echter de venijnige schoten van Magno en Atteveld. In de 85 minuten daarvoor had Boschker nauwelijks serieus in actie hoeven komen en hetzelfde gold voor zijn college Darwinkel aan de andere kant.

Met een fraai staaltje techniek schonk Maikel Renfurm Sparta in Rotterdam de winst tegen RKC Waalwijk, 1-0. Door de doeltreffende actie van de aanvaller haalden de Rotterdammers voor het eerst sinds maanden weer de volle winst. Meer had de wedstrijd niet te bieden. Beide ploegen stelden zwaar teleur.

Marcel Valk speelde tijdens Willem II - MVV (2-0) een allesbepalende rol. De Leidenaar in Tilburgse dienst bereidde het eerste doelpunt voor, maakte het tweede zelf. Valk werd drie maanden geleden in Volendam tot persona non grata verklaard. Hij moest na een incident op de training weg uit het vissersdorp, volgens trainer De Boer was de speler onhandelbaar. Valk vertrok halverwege de competitie naar Willem II, waar hij het ongelijk van zijn oude club bewijst.

Vlak na rust stuurde Valk met een fraaie pass Konterman op pad. Diens voorzet bereikte de volledig vrijstaande Wijnhard, die zijn achtste treffer van het seizoen maakte. Valk deelde vervolgens zelf de genadeslag uit met een schot dat MVV-keeper Van Duinhoven had moeten stoppen: 2-0.

FC Groningen en FC Utrecht komen deze week op bezoek in Tilburg. Met twee zeges zou de thuisploeg samen met Fortuna Sittard in de race blijven voor Europees voetbal.