DER SPIEGEL

Jack en Rose staan in romantische pose afgebeeld op het omslag van Der Spiegel. Het geheim van de geïdealiseerde liefde spreekt tot de verbeelding van miljoenen. Binnenin twaalf pagina's over het Titanic-gevoel, maar die steken minder diep dan die ene beschouwing in Die Zeit.

Rudolf Augstein maakt zich boos over het onvermogen van het Vaticaan zich te bekeren inzake de Shoah. “Nog geen vijf jaar geleden zag de huidige paus Johannes Paulus II er geen been in de moordzuchtige dictator Augusto Pinochet hartelijk te feliciteren met zijn vijftigjarig huwelijksfeest. Zeker 3000 doden, zo niet meer, heeft deze religieuze schurk op zijn geweten. Wat dreef de Poolse paus die Chileense geweldenaar te eren?”

Blue Hawaii (Norman Taurog, 1961, VS). Succesvolle musical met Elvis Presley als reisleider en strandjutter in Honolulu. Bevat Elvis' latere herkenningsnummer 'Can't Help Falling in Love'; film-soundtrack was de best verkochte pop-lp van de jaren zestig. SBS6, 12.20-14.10u.