Aanbod Servië afgewezen

BELGRADO, 23 MAART. De leiders van de Albanese meerderheid in de Servische regio Kosovo hebben een aanbod van een dialoog met de Servische regering van de hand gewezen omdat Belgrado niet instemt met internationale bemiddeling en omdat ze niet zonder voorwaarden vooraf wil praten.

De 'premier' van de internationaal niet erkende 'Republiek Kosovo', Bukoshi, wees zaterdag het aanbod van de Servische president MilutinoviEÉc van de hand. MilutinoviEÉc had vorige week voorgesteld “besprekingen zonder voorwaarden vooraf” te beginnen. Onderwerp zou een “zelfbestuur” voor Kosovo moeten zijn. De onafhankelijkheid van Kosovo zou uitdrukkelijk niet op de agenda staan. In een communiqué van de door Rugova als president en Bukoshi als premier geleide 'regering' van de 'Republiek Kosovo' werd het voorstel afgewezen, omdat er “een aantal onaanvaardbare voorwaarden” aan is verbonden. (AFP)