Vredesoverleg over Korea in problemen

GENÈVE, 21 MAART. Het vredesoverleg over Korea in Genève is de afgelopen dagen in grote problemen geraakt, zo heeft een van de deelnemers, de Chinese onderminister van Buitenlandse Zaken Chen Jian, gisteren meegedeeld. Een bijeenkomst tussen de vier partijen, Zuid- en Noord-Korea, China en de Verenigde Staten, werd gisteravond afgelast.

Vandaag echter zou een gesprek plaatshebben na contacten tussen de Noord-Koreaanse delegatie en Pyongyang. Wat de precieze oorzaak van de problemen is, is niet duidelijk, maar ze zouden te maken hebben met de eis van Noord-Korea dat de terugtrekking van de 37.000 man Amerikaanse troepen uit Zuid-Korea op de agenda komt. De onderhandelingen die een vredesverdrag tussen de twee Korea's moeten opleveren ter vervanging van het huidige bestand zijn in december begonnen, en verwacht wordt dat ze enkele jaren zullen duren.(Reuters, AFP, AP))