Twee leden Dogtroep verongelukt

AMSTERDAM 21 MAART. Twee leden van het internationaal vermaarde Nederlandse theatergezelschap De Dogtroep zijn, naar gisteren bekend werd, afgelopen dinsdag verongelukt in Frankrijk. Marco Biagioni (29) en Wieger Woudsma (33) verdronken tijdens het kanovaren in de rivier de Moyenne bij Grez-Neuville, nabij Angers. Ze bevonden zich in Frankrijk vanwege een filmproject.

Beide theatermakers werden dinsdagavond als vermist opgegeven door leden van de bevriende theatergroep Zur, waar ze te gast waren. De politie vond hun lichamen in de loop van de volgende dag. Vermoedelijk is Woudsma de in moeilijkheden geraakte Biagioni te hulp geschoten en is hij daarbij zelf ook verdronken. Woudsma's schoenen en enkele van zijn kledingstukken werden op de oever aangetroffen.

Het is volgens de woordvoerder van De Dogtroep onduidelijk of het kanovaren deel uitmaakte van het filmproject. De acteur Woudsma en de lichtontwerper Biagioni waren met een filmcamera naar Frankrijk vertrokken, zonder vastliggend scenario. Ze zouden dit weekeinde terugkeren en maandag beginnen met de montage van het vergaarde filmmateriaal.

Woudsma en Biagioni behoorden sinds 1994 tot de vaste kern van het gezelschap, dat beeldend spektakeltheater verzorgd. Ze worden zondagavond gerepatrieerd. Maandagavond wordt er in de Beurs van Berlage in Amsterdam een herdenkingsdienst gehouden. Woudsma wordt in Amsterdam begraven, Biagioni in zijn geboorteplaats Turijn, Italië.