Selectie; Radio

Overleven in Cambodja. Derde aflevering van een tiendelige serie over Cambodja met aandacht voor achtergebleven oorlogstuig zoals onontplofte bommen en landmijnen.

In Cambodja liggen er zo'n 6 miljoen. Meer dan 35.000 mensen missen een arm, been of ander lichaamsdeel. Elke maand komen er circa honderd bij. Radio 5, 15.02-15.30u.

Weekendcafé. Gast onder anderen Juriaan van Dongen, de winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs 1997, de prijs voor het beste theaterlied. Ook een gesprek met cabaretier Rob Kamphues die met zijn programma Een kale vlakte door het land toert. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot-live. Optredens van Liesbeth List met de Turkse zanger Zülfü Livaneli die samen op tournee gaan, de cabaretière Mylène d'Anjou en de salsaband Rumbatá. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Speciale aandacht voor filmmuziek ter gelegenheid van de uitreiking van de Oscar-prijzen met soundtracks van Some Like It Hot, Paris Blues en Return of the Magnificent Seven. In het tweede uur met een Oscar bekroonde songs waaronder Secret Love, Over the Rainbow, The Shadow of your Smile en Mona Lisa. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. Op deze eerste lentezondag de eerste aflevering van de cursus Vroege Vogelzang. Docent Nico de Haan zal een jaar lang elke week een dichtbij-huis-vogel behandelen. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. Aandacht voor de geschiedenis van de opvoeding in Nederland naar aanleiding van de dood van Benjamin Spock. Het blijkt dat al sinds de uitvinding van de boekdrukkunst handleidingen bestaan over de opvoeding. Radio 1, 10.00-12.00u.

'n Uurtje opera. Fragmenten uit Lucia di Lammermoor, opera van Gaetano Donizetti. Koor en Orkest van het Royal Opera House Covent Garden o.l.v. Henry Lewis met Joan Sutherland (sopraan), Luciano Pavarotti (tenor), en andere solisten. Radio 4, 12.00-13.00u.

Radio 1-Journaal. Gesprek met EZ-minister Hans Wijers, die zijn persoonlijke campagne voor D66 begint en o.a. praat over de door hem gepropageerde 24-uurs-economie. Radio 1, 13.30-14.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Discussie met staatssecretaris Erica Terpstra met voor- en tegenstanders van decentralisatie van het welzijnsbeleid. Radio 5, 13.08-15.00u.

Volgspot. Vooruitblik op het concours om de Wim Sonneveld-prijs met deelnemers Richard Groenendijk en Claudia de Breij die ook zullen optreden. Radio 1 en 2, 0.02-1.00u.

Boven het Dal. Gesprek met voormalige provo, kabouter, anarchist en Amsterdams gemeenteraadslid Roel van Duijn die al sinds de jaren zestig streeft naar een betere wereld. Zijn nieuwste plan: de liefde moet een examenvak op school worden. Maandag, Radio 5, 16.02-16.45u.

De Tafel van Pam. Te gast is Heleen Dupuis, hoogleraar medische ethiek aan de Leidse universiteit. Haar boek Op het Scherp van de Snede wordt besproken. Maandag, Radio 1, 16.02-17.00u.