Reiswijzer gratis op Internet

Bus- en treinreizigers kunnen vanaf half mei de reisplanner van Openbaar Vervoer Reisinformatie (OVR) gratis raadplegen op Internet. Van deur-tot-deur-OV-informatie is nu alleen nog verkrijgbaar via een speciaal telefoonnummer dat 75 cent per minuut kost.

OVR, de gezamenlijke informatiedienst van alle openbaar vervoerbedrijven, wil met de Internetsite de lange wachttijden bij de telefoondienst terugdringen. Het aantal bellers naar het bekende 0900-9292-nummer laat al tijden een stijgende lijn zien, zelfs nadat OVR het tarief vorig jaar juni met een kwartje verhoogde tot 75 cent per minuut.

In 1996 belden 14 miljoen mensen, een jaar later waren dat er 3 miljoen meer. Niet iedereen kreeg contact want de 400 telefonistes van OVR kunnen maximaal 10 miljoen bellers per jaar te woord staan.

Via de online Reiswijzer kan de websurfer vanaf half mei precies dezelfde informatie opvragen als per telefoon. Wie begin- en eindadres van de reis opgeeft, krijgt een volledig reisadvies (inclusief bus, trein, tram en boot). De computerbezitter kon al een reisplannerpakket krijgen bij OVR, maar daarbij kost het inbellen naar de informatiesite 22 cent per minuut. Bellen naar de nieuwe website gaat tegen het gebruikelijke lokale telefoontarief.